گروه طراحی معماری ویلا خانه کارند
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید از بالا
گروه طراحی معماری ویلا خانه کارند
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید جنوبی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید شمالی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید شمالی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-جانمایی در شهر
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-پلان راهبردی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام روند طراحی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام روند طراحی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام روند طراحی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام روند طراحی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام ایده مقاطع
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام حرکت در پروژه
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام فضای کار رسمی و غیر رسمی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام توزیع کاربری ها
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دیاگرام انفجاری
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-پلان طبقات
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-مقاطع
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید داخلی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید داخلی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید داخلی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید داخلی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید داخلی
ساختمان مرکزی منطقه آزاد چابهار-دید داخلی
گروه طراحی معماری ویلا خانه کارند

مسابقه ساختمان اداری منطقه آزاد چابهار

جوهر ایده:

از نظر طراحان، مهمترین موضوع طراحی مسابقه ساختمان اداری مدیریت منطقه آزاد چابهار، نحوه تعامل با زمین است. زمین-زمینه هم در معنای عینی و هم عام آن. در منطقه ای که مهمترین مشخصه “مکان” طبیعی، شخصیت (CHARACTER) متنوع زمین- در برابر آسمان صاف و بدون نوسان- است این نگاه به معماری مستمسکی جدی می یابد. از این رو موضوع پروژه را در نحوه ساماندهی زمین دیدیم، نه به معنای مدرنیستی آن که عبارت است از تقسیم بندی زمین به حوزه هایی عملکردی که در نهایت به “مستر پلان” هایی مبتنی بر برنامه می انجامد، بلکه به عنوان پاسخ به چنین سوالی :

” چگونه تعاملی با زمین و زمینه می تواند تبدیل به مشخصه (CHARACTERISTIC) اصلی معماری شود و سبب ساماندهی فضای ساخته شده و ساخته نشده گردد؟
معماری پروژه در پاسخ به سوال فوق شکل گرفت. ” زمین به مثابه عنصر اصلی معماری” که فراهم آورنده امکان فضا و مشخصه اصلی پروژه است.

روند طراحی

 زمین به مانند صفحه ای بتنی- خاکی، بلند شده و متخلخل، ضمن حفظ امتداد خود، امکان عبور نور و هوا را فراهم می آورد تا مولفه های اصلی آسایش را در این اقلیم تامین کند. در فضای سیال و متخلخل میان دو ” زمین” ، برنامه پروژه استقرار یافت. شکل احجام در پلان متاثر از شکل زمین و در مقطع با شیب زمین بالایی هماهنگ شد تا پذیرای فضای سبز در ترکیب با فضاهای اداری غیر رسمی باشد. فضاهای بسته به فعالیت رسمی اداری اختصاص یافت.
در زمینی که به مراتب بزرگتر از برنامه فیزیکی مورد نیاز کارفرما است، راه حل های معمول استقرار عمودی بناهای اداری، منجر به شکل گیری محدوده کوچکی از سطح اشغال و بالنتیجه لزوم تهیه “مستر پلان” برای ساماندهی پارکینگ ها و .. می شد.

لذا راه حل طراحان گسترش افقی پروژه بود. گسترش افقی امکان تفکیک فضاهای بخش عمومی تر شامل فضاهای ورزشی و آمفی تئاتر و … از بخش اداری را فراهم آورد تا این فضاها در ساعات غیر اداری با تعبیه یک وروردی مجزا برای عموم قابل استفاده می شود.
این گسترش افقی امکان ایجاد ورودی های متعدد را نیز برای بنا فراهم می آورد. اتصال فضای سبز زیرین به پوسته سخت بتنی- خاکی، ورودی های متعددی برای پروژه تعریف کرد که در ترکیب با محورهای آب، تصویری نمادین از درخت زندگی را به ذهن متبادر میکند.

موقعيت

 چابهار

تاريخ طراحی

1395

مساحت

حدود 20000 متر مربع

کاربري

ساختمان اداری

کارفرما

 سازمان تجاری صنعتی منطقه آزاد چابهار

طراح سازه

 

جوايز

برنده مسابقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

8 + 2 =

فهرست