گذر سرو- داخلی

Gozar Sarv Regeneration

Gozar-e-sarv is an urban corridor between Tehran Holly Defence museum and Taleghani forest park. Nine teams participated in a closed competition to design the existing axe. Our idea was to redefine the street as a gateway between two zones to reconnect them. In order to make the project an integrated part of the landscape, it became an earth berm and green roof, blending into the rolling landscape with 8 holes which referred to 8 years of Iran – Iraq war.  Inside, the buildings featured a book café serving as a main access of the existing museum and a peace gallery, a temporary exhibition based around the concept of “war and peace modern art.” At the endpoint, the roof of the gallery elevated and became a viewpoint.

Location

Tehran-Iran

Type

 urban space

Size

25000 m2

Client

Tehran Cultural Spaces Development

Status

Competition-3rd place

Date

2014

Menu