پاویون نمایشگاه بین المللی عراق

نوع پروژه: فضای شهری- پاویون؛ طراحی: گروه معماری کارند؛ کارفرما: موسسه TAMAYOUZ excellence award

مسابقه طراحی پاویون نمایشگاه بین المللی عراق

پاویون عراق به عنوان نمادی از نوآوری، فرهنگ، تاریخ  و معماری کشور عراق و دروازه ورودی مجموعه Baghdad International Fairgrounds است. در طراحی این پاویون سایت به عنوان یک کل واحد در نظر گرفته شده و فضاها در دو بخش روی سطح زمین و زیر سطح سازماندهی شده اند.

ایده اصلی پروژه طراحی پاویون به شکل مجموعه‌ای از فضاهای در هم تنیده، و نه صرفا یک ساختمان، بود که محل مناسبی برای تجمع و برگزاری رویداد باشد. در این ایده ابتدا جداره شمالی برداشته شد و فضای پاویون به محیط شهری باز شد. سپس عملکردهای پیشنهادی از جمله فضاهای نمایش، فضاهای آموزشی و … در سطح زیرین و حول یک حیاط مرکزی سبز سازماندهی شده‌اند و از جرزهایی با ضخامت بالا و قوس (که ریشه در معماری تاریخی منطقه دارد) برای تفکیک فضاها از یکدیگر و شکل‌گیری زبان معماری استفاده شد. اثر جرزها و ساختمان در تراز پایین الگوی کفسازی پروژه را تشکیل داده  و این الگو در کنار سایر اجزای معماری یک هویت منحصر به‌فرد برای پاویون به وجود می‌آورد.

در تراز سطح زمین، طراحی منظر با حداقل مداخله در فضای سایت صورت گرفته و یک فضای تجمعی را به وجود می‌آورد. خاک حاصل از گودبرداری برای ایجاد اختلاف ارتفاعی حدود 50 سانتی متر در سایت نسبت به محیط پیرامون استفاده می‌شود تا بدین‌ترتیب ضمن پایدارتر شدن پاویون، با روی سکو قرار گرفتن آن نسبت به سطح زمین جنبه نمادین پروژه تقویت شود. فضای تجمعی پاویون در تراز سطح  می‌تواند به عنوان یک فضای رویداد نیمه باز مورد استفاده قرار بگیرد. این فضا با توجه به شرایط اقلیمی شهر بغداد در بخشی دارای سایه‌بان است تا امکان حضور مردم را در طول ساعات مختلف شبانه‌روز فراهم کند. در عین حال، این سایه‌بان به هنگام برگزاری رویداد به شکل یک پرده نمایش عمل کرده و امکان نمایش تصاویر را در سقف پاویون فراهم می‌کند. بیان معماری پاویون در این سطح به شکل یک طراحی سبک، انعطاف‌پذیر و خلاقانه با حداقل حضور متریال است.

در نهایت، این پاویون برخلاف زبان معماری معمول در طراحی ساختمان‌ها، به شکل مجزا از محیط پیرامون طراحی نشده، بلکه در تعامل با آن قرار دارد. بدین‌ ترتیب کاراکتر درون پروژه از هویت تاریخی و معماری کشور عراق سرچشمه می‌گیرد و در عین حال کاراکتر بیرونی آن نشان‌دهنده پیوند تکنولوژی،نوآوری و  معماری روز است.

اطلاعات پروژه

موقعیت

بغداد

تاریخ طراحی

سال 1403

مساحت

8000 مترمربع

وضعیت

مسابقه

جوایز

رتبه دوم

کارفرما

موسسه Tamayouz excellence award